در جلسات مشاوره پیش از ازدواج در رابطه با چه مسائلی صحبت می شود؟

 

معمولا جلسات مشاوره ازدواج به چندین بخش تقسیم می‌شوند که هر موضوع در جلسه مرتبط با خودش مطرح می‌گردد. طبق صلاحدید مشاورتان، ساختار و تعداد جلسات متفاوت می‌باشند.

در این مقاله سعی شده است تا شما را با موضوعاتی که حول محور این جلسات مطرح می‌شوند، آشنا کنیم. تا انتهای مقاله همراه ما باشید تا بتوانیم از موضوعاتی که در این جلسات پوشش داده می شود، اطلاع پیدا کنیم.

 

ساختار معمول جلسات مشاوره پیش از ازدواج

 

بخش اول، شناختی به عمق کودکی

در این بخش مشاوره ازدواج سعی دارد که با تیپ شخصیتی زوجین آشنا شود. آشنایی با خلق و خو، اطلاعاتی از کودکی افراد، علایق و آشنایی با خانواده‌ها، دید افراد نسبت به زندگی؛ همگی در این بخش مطرح می‌شود. گاها تست‌های شخصیت شناسی هم در این جلسات انجام می‌شود.

از مهم‌ترین موضوعاتی که در بخش اول جلسات مشاوره پیش از ازدواج به آن پرداخته می‌شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

مسائل خانوادگی

 

خانواده کانون انتقال یک سری ارزش‌ها و عقاید به کودک می‌باشد که برخی از آن‌ها می‌توانند تا آخر عمر با ما همراه باشند. مشاوره ازدواج می‌تواند با صحبت در رابطه با دوران کودکی شخص و شناخت یک سری موارد از خانواده‌ طرفین،  به یک سری مشکلات احتمالی و نحوه مواجه با آن‌ها پی ببرد.

بیان مشکلات خانوادگی، باورها، عقاید و سنت‌های خانوادگی تا حدود زیادی می‌تواند جلسات مشاوره را پر بار کند. به گفته روانشناسان دوران کودکی تاثیر بسزایی در شخصیت بزرگسالی فرد دارد. صحبت از کودکی و نحوه بزرگ شدن فرد از دیگر موارد مورد بحث است. اگر شخص کودکی سخت و نامطلوبی داشته و تا به حال به فکر حل تاثیرات آن در زندگی‌اش نبوده، بی‌شک تاثیرات منفی آن را در زندگی‌ خود به وضوح خواهید دید.

اول به درمان و حل مشکلات شخصی خود فکر کنید سپس به ازدواج و تشکیل خانواده. زندگی مشترک فقط خودتان و مشکلات شخصی‌تان نیست، مشکلات طرف مقابل و خانواده او هم به دیگر مشکلات شخصی‌تان اضافه خواهد شد.

ذکر این نکته هم خالی از لطف نیست که گاهی خانواده‌ها ممکن است با فردی که قرار است همسر ما باشد مشکل داشته باشند، در این صورت جلسات مشاوره پیش از ازدواج می‌تواند به صلاحدید مشاوره ازدواج، یک یا چند جلسه هم در حضور خانواده‌ها انجام شود. این اتفاق می‌تواند به صمیمی‌تر شدن زوجین با خانواده‌های همدیگر و حتی صمیمی‌تر شدن خانواده‌ها منجر شود.

 

بخش دوم، الفبای ازدواج

 

معمولا در این بخش در رابطه با دید طرفین نسبت به ازدواج صحبت می‌شود. یک مثال خوب می‌تواند انتظارات و اهداف هر شخص از ازدواج باشد. سنجش میزان وابستگی عاطفی افراد، موضوع ایده‌آلی برای شروع زندگی مشترک است. نکته طلایی این بخش دانستن اهداف شخصی، دلایل و انتظارات هر فرد از ازدواج می‌باشد.

از مهم‌ترین موضوعاتی که در این بخش از جلسات مشاوره پیش از ازدواج به آن پرداخته می‌شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

 

1- هدف از ازدواج

 

" هدف شما از ازدواج چیست؟ " این اولین سوال اکثر مشاوران از شما در جلسات ابتدایی خواهد بود. در این بخش سعی داشته‌ایم تا پاسخ صحیح به این سوال را پیدا کنید.

 

  1. داشتن زندگی مستقل از خانواده؟
  2. ترس از تنهایی در آینده؟
  3. دوست داشتن طرف مقابل به حدی که تصمیم گرفته‌اید تا آخر عمر در کنار او باشید؟
  4. دور شدن از خانواده؟
  5. حمایت عاطفی توسط یک مرد؟
  6. حمایت مالی توسط یک مرد؟
  7. فرزندآوری و تشکیل خانواده؟
  8. داشتن رابطه جنسی؟
  9. و..

 

با انتخاب یک، چند یا تمامی این موارد با صداقت کامل، می‌توانید قدم بعدی خود را بردارید.

 

2- انتظارات از ازدواج

 

قدم بعدی، انتظارات شما از ازدواج می‌باشد. خیلی خوب است که در این مذاکره بتوانید برنده باشید. بدون رودرواسی تمامی مواردی را که از قبل مشخص کرده‌اید را به زبان بیاورید.

 

برخی از انتظارات مهم زوجین از یکدیگر:

 

  1. کمک به یکدیگر در چالش‌های پیش آمده
  2. احترام به هم و به خانواده‌های یکدیگر
  3. ارتباط جنسی رضایت بخش
  4. ارضای رابطه عاطفی
  5. کمک به پیشرفت یکدیگر
  6. تصمیم گیری بر سر بچه دار نشدن | شدن و تعداد آن
  7. وقت گذاشتن برای یکدیگر
  8. قدردانی از زحمات همدیگر
  9. نشان دادن و به زبان آوردن اهمیت طرف مقابل در زندگی
  10. گرفتن هدایای مختلف برای یکدیگر چه در مناسبت‌ها چه در روزهای عادی

 

بخش سوم، پشت پرده ازدواج موفق

 

در رابطه با تفاوت‌های اخلاقی و شخصیتی زن و مرد، نحوه حل مشکلات احتمالی، نکاتی در رابطه با روابط جنسی، احترام و تعهد در رابطه و در کل برنامه ریزی برای داشتن یک ازدواج و رابطه موفق و پایدار است.

از مهم‌ترین موضوعاتی که در بخش اول جلسات مشاوره پیش از ازدواج به آن پرداخته می‌شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

1- رابطه جنسی

 

رابطه جنسی یکی دیگر از نقاط قوت زندگی مشترک است که با پاسخ درست به این نیاز می‌توانید شیرینی زندگی مشترکتان را دو چندان کنید.

  1. سرد شدن از رابطه جنسی
  2. بالا بردن اعتماد به نفس در رابطه جنسی
  3. راحت بازگو کردن نیازها در رابطه جنسی
  4. بایدها و نبایدهای رابطه جنسی
  5. و..

این‌ها مواردی هستند که معمولا مشاوره ازدواج در جلسات خود از آن‌ صحبت می‌کند. اما یک مورد بسیار مهم در رابطه جنسی به نام "میزان تمایلات جنسی" وجود دارد که نمی‌توان به طور قطع در جلسات در رابطه با آن صحبت کرد. تمایلات جنسی موضوعی است که در زندگی مشترکتان باید به آن برسید و با هم در خلوت خود در رابطه با آن صحبت کنید. در واقع نقش اصلی مشاوران در جلسات پیش از ازدواج در رابطه با روابط جنسی این است که به شما بگویند چطور بتوانید هرچه بیشتر از رابطه خود لذت ببرید و بتوانید از بایدها و نبایدهای آن به صورت اصولی استفاده کنید.

 

2- نحوه روبرو شدن با چالش‌های زندگی

 

بعد از بررسی قطعات پازل جلسات مشاوره پیش از ازدواج به بخش"نحوه روبه رو شدن با چالش‌های زندگی می‌رسیم". در این بخش از تمامی عوامل مشکل ساز، چالش‌های زندگی، مشکلات احتمالی و پاسخ درست به تمامی آن‌ها به شما آموزش داده می‌شود.

عواملی که معمولا در روابط مشکل ساز هستند:

  1. مشکلات خانواده طرفین
  2. نزاع بر سر فرزند آوری
  3. سرد شدن طرفین از یکدیگر
  4. رضایت نداشتن طرفین از رابطه جنسی
  5. کار کردن بیش از اندازه
  6. ورود فرد سوم به رابطه عاطفی
  7. رعایت نکردن حریم خصوصی یکدیگر و نادیده گرفتن نیاز به تنهایی یکدیگر
  8. کمک نکردن همسر در کارهای خانه
  9. سازگار نبودن سلایق
  10. و..

 

مطلع بودن از چالش‌های زندگی و داشتن برنامه ریزی و پلن دقیق برای آن‌ها می‌تواند یک زندگی را حتی از طلاق هم نجات دهد؛ پس این بخش در جلسه مشاوره را بسیار جدی بگیرید.

 

بخش پایانی، رسیدن به مفهوم خوشبختی در زندگی

 

در بخش آخر مشاوره ازدواج در رابطه با تکنیک‌ها، مهارت‌های زندگی و ارزیابی جلسه مشاوره صحبت خواهد شد. تکنیک‌هایی برای جذابیت‌های زنانه و مردانه، رشد فکری و داشتن رابطه جنسی لذت بخش، مثالی از این موارد هستند. نحوه رویارویی با چالش‌های مختلف زندگی، چگونگی رفتار با همسر، فرزند آوری و.. از دیگر سرفصل‌ها هستند.

 

1- نقات قوت و ضعف

 

هر فرد بالغ بهتر از هرکس به نقاط قوت و ضعف خودش آشناست. ذکر صادقانه نقاط قوت و ضعفتان در جلسات مشاوره می‌تواند تا حد بسیار زیادی خصوصیات، ویژگی‌ها و نحوه برخورد طرف مقابل با چالش‌های زندگی را نمایان کند. همچنین در جلسات مشاوره پیش از ازدواج، سعی می‌شود تا زوجین بتوانند با نقاط قوت و ضعف جنس مخالف آشناییت بیشتر پیدا کرده و تکنیک‌های استفاده از آن را هم به خوبی بیاموزند.

 

برخی از نقاط قوت و ضعف خانم‌ها و آقایان:

 

  1. حالت دستوری صحبت کردن از نقطه ضعف هر دو طرف
  2. اهمیت دادن به نظافت از نقطه ضعف خانم‌ها
  3. به رخ کشیدن دیگر مردها از نقطه ضعف آقایان
  4. توجه نداشتن به تغییرات حتی کوچک از نقطه ضعف خانم‌ها
  5. نیاز به تایید شدن از نقطه ضعف آقایان
  6. توضیح درست ندادن علت ناراحتی از نقطه ضعف خانم‌ها
  7. نداشتن درک درست طرفین از دوران قاعدگی جنس مخالف (آقایان و خانم‌ها) و نحوه برخورد با آن از نقطه ضعف هر دو
  8. خجالت در بیان نیاز به رابطه جنسی از نقطه ضعف خانم‌ها
  9. نشان دادن حمایت و احساسات سبب بالا رفتن اعتماد به نفس زوجین می‌شود. این مورد از نقاط قوت هر دو طرف می‌باشد
  10. و..

 

2- ارزیابی شما و همسر آینده‌تان

 

در نهایت به قطعه پایانی می‌رسیم؛ ارزیابی شما و همسرتان. صحبت‌هایی که شده است،  تست‌هایی که شاید از شما گرفته باشند و سوال‌هایی که از شما پرسیده‌اند؛ همگی شخصیتی از شما در ذهن مشاوره ازدواج ساخته است. ممکن است مشاور با ارزیابی که در طول این جلسات از شما و همسرتان داشته است یک سری نکات اجمالی را خدمتتان مطرح کند.

به طور کلی صراحت و صداقت در صحبت‌هایتان و یکپارچگی در صحبت و عمل شماست که نه تنها در طول این جلسات بلکه در زندگی مشترک بسیار کارآمد خواهد بود. پیشنهاد من به شما این است که تمامی حرف‌ها و خواسته‌های خود را  قبل از مشاوره بر روی یک کاغذ پیاده سازی کنید تا بتوانید استفاده صد در صدی را از این جلسات ببرید.

جلسات مشاوره پیش از ازدواج بسیار مهم هستند. این جلسات می‌توانند شروع یک جهنم یا یک زندگی رویایی برای شما باشند. با چیدمان تمام قطعات در کنار هم می‌توانید پازل زیبای زندگی خود را با همسر آینده‌تان بچینید. امید است که این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد. با آرزوی یک زندگی زیبا و موفق برای شما و همسرتان.