سن ازدواج یکی از فاکتورهایی است که خوشبختی یا عدم تفاهم زن و شوهر به آن نسبت داده میشود. اگر ازدواجی به طلاق منجر شود، خیلیها پای سن غلط ازدواج را به میان میکشند؛ از طرف دیگر بعضیها موفقیت ازدواج را به آن نسبت میدهند. مسلماً سن ازدواج مناسب بسیار تأثیرگذار است اما نمیتوان همه چیز را به آن ربط داد. ما در ادامه برای شما از بهترین سن ازدواج دختر و پسر خواهیم گفت و به این سؤال همیشگی پاسخ میدهیم؛ تا انتهای مقاله همراه بیا توعروسی “راهنمای معرفی باغ و تالار عروسی“ باشید.
زندگی هدیه ارزشمندی است که خداوند به ما عطا نموده است. این نعمت گلی خوش عطر و زیباست که عمر محدودی دارد و هر لحظه فقط فرصت استفاده از آن کمتر و کمتر میشود. ازدواج خوب گل زندگی را شاداب نگه میدارد و موقعیتی مناسب به وجود میآورد تا قدر عمر خود را بدانیم و از آن لذت بیشتری ببریم. فرصت همراه و هم مسیر شدن با یار و رفیقی هم دل، بسیار جذاب است. اگر شما در انتخاب همسر و سن ازدواج دقت نکنید، ممکن است فقط درد و رنج برایتان باقی بماند. زندگی کوتاه است و هیچ کس نمیتواند بر سر آن قمار کند و خوشبختیاش را به اما و اگر بسپارد. سن ازدواج یکی از آن فاکتورهای مهم است که میتواند در خوشبختی شما تأثیرگذار باشد.
در ابتدا این مقاله یک بررسی اجمالی درباره نگاه قانون، عرف، آمار و روانشناسی درباره سن ازدواج خواهیم داشت. در ادامه این مقاله درباره سن مناسب ازواج مناسب برای هر فرد و راه درست تصمیم گیری بیشتر نوشتهایم.
سن ازدواج در تمام جهان تحت تأثیر عرف و فرهنگ عمومی قرار میگیرد. حتی محدود به یک کشور نمیشود و در هر منطقهای سنت خاص خود را دارد. در 100 سال گذشته نیز قوانین متفاوتی درباره سن ازدواج در ایران به تصویب رسیده که با توجه به گوناگونی فرهنگی در کشور قابل اجرا نبودهاند. طبق آخرین قانون مصوب، سن قانونی ازدواج در ایران برای پسران 15 سال و برای دختران 13 سال است. البته برای آن هیچ محدودیت خاصی وجود ندارد و افراد زیر سن قانونی با اذن ولی و به شرط مصلحت و تشخیص دادگاه صالح میتوانند ازدواج کنند. معمولاً فرهنگ منطقه و عرف در نظر دادگاه برای ازدواجهای زیر سن قانونی بسیار تأثیرگذار است. هرچند کارشناسان و محققین سنین پایین را برای ازدواج توصیه نمیکنند و خطر طلاق را بالا میدانند؛ اما کودک همسری هنوز در ایران رواج دارد.
سن ازدواج در دنیای امروز با سرعت بسیاری در حال تغییر است و تکنولوژیهای جدید در تغییر سبک زندگی بسیار مؤثر بودهاند. افزایش سن ازدواج فقط محدود به ایران نمیشود و یک پدیدهی جهانی است. دیگر دختر و پسرها بسیار سخت میتوانند که ازدواج کنند و ترجیح میدهند برای آن بیشتر صبر و تأمل کنند. نتایج نظرسنجیها در کشور آمریکا نشان میدهند که مردم اعتقاد دارند سن مناسب ازدواج دخترها 25 سالگی و پسرها 27 سالگی است. 20 درصد از مردم آمریکا سن زیر 21 سالگی و 12 درصد سن بالاتر از 30 سال را برای ازدواج زنان ترجیح میدهند. در نقطه مقابل 11 درصد مردم آمریکا سن زیر 21 سالگی و 30 درصد سن زیر 30 سالگی را برای ازدواج مردان مناسب میدانند.
سن ازدواج در ایران با توجه به شرایط اقتصادی و فرهنگ سخت ازدواج، افزایش بسیاری داشته است. با این وجود قشر غالب جامعه اعتقاد دارند که بعد از اتمام دانشگاه یا حتی دبیرستان باید ازدواج کنند و اگر تمایل به این کار ندارند، مورد تأیید جامعه قرار نمیگیرند. در آمار مربوط به سال 1394 بیشتر پسران ایرانی در بازه سنی 20 تا 24 سال و دختران ایرانی مابین 15 تا 19 سال ازدواج کردهاند. طبق این آمار 86 درصد پسران در سن 20 تا 34 سالگی و 85 درصد زنان در سن 15 تا 29 سالگی ازدواج میکنند.
روانشناسان و کارشناسان به عدد، به عنوان بهترین سن ازدواج اعتقاد ندارند. آنها بر این باور هستند که برای هر شخصی با توجه به شخصیت و رشد فکری، سن ازدواج متفاوتی وجود دارد. بهترین زمان ازدواج برای هر کسی وقتی فرا میرسد که بلوغ جسمی، اجتماعی، روانی و عاطفی او تکمیل شده باشد و بتواند مسئولیت زندگی را بر عهده بگیرد. فردی که از زندگی شغلی و شخصی خود احساس راحتی و اطمینان نداشته باشد هنوز در سن درست ازدواج قرار ندارد. او باید برای رشد شخصیتی خود بیشتر وقت بگذارد تا در زندگی مشترک نیز موفق شود. شناخت و خودآگاهی جز مراحل اساسی قبل از رسیدن به زمان مناسب ازدواج است. این زمان با بلوغ هیجانی و اجتماعی همراه است و تغییر رفتار فرد را به همراه میآورد. از نشانههای بلوغ فکری، اجتماعی و هیجانی میتوان به این موارد اشاره کرد:
سن مناسب ازدواج واقعیتی است که نمیتوان از آن فرار کرد. هر سن و سالی شرایط روحی، جسمی و فکری خاص خود را دارد که امکان استفاده از آن برای شما در آینده مهیا نخواهد بود. شاید شما در آینده بتوانید پول و امکانات بیشتری به دست بیاورید اما زمان همیشه سهمیه محدودی دارد. با این وجود نباید در مورد سن ازدواج شتابناک تصمیم گرفت و زندگی مشترک را با چالشهای ریز و درشت رو به رو کرد. رشد روحی، جسمی و شخصیتی فرد در کنار برخی ملاکهای دیگر میتوانند تعیین کننده سن مناسب ازدواج هر فرد باشند. این ملاکها را در ادامه بررسی میکنیم.
خانوادههای ایرانی به گونهای شکل گرفتهاند که به نوعی در آنها فرزند سالاری حاکم است. پدر و مادر تمام سعی خود را انجام میدهند تا تمامی امکانات رفاهی را برای فرزندان خود فراهم کنند. این شیوه برخورد باعث میشود که افراد بویی از سختیهای زندگی مستقل نبرده باشند. زندگی مستقل تجربهای ارزشمند است که درک تواناییهای زندگی را بهبود میدهد. کسی که بتواند به درستی از پس زندگی مستقل بربیاید، حتماً در سن درست ازدواج قرار دارد.
خودشناسی یکی از معیارهای اساسی نشاندهنده بلوغ فکری و اجتماعی است. شخصی که از خودشناسی خوبی برخوردار است، میتواند در مورد معیارهای همسر آینده خود به صراحت صحبت کند. توانایی شناسایی ویژگیهای همسر ایده آل از نشانههای رسیدن به سن مناسب ازدواج است.
به دنیا آوردن فرزند و تجربه مسئولیت پدر و مادری، یکی اهداف ازدواج برای بسیاری از مردم است. باید توجه داشته باشید که این امکان در سنین مختلف متفاوت خواهد بود. زنان بالای 35 سال برای بچه دار شدن با مشکل مواجه خواهند شد. بالا رفتن سن حتی میتواند مسئولیت پدر و مادری را دچار خدشه کند.
در شرایط جامعه امروز، بدون داشتن پشتوانه مالی مستحکم نمیتوان وارد مرحله ازدواج شد. با اینکه توقعات خانوادهها در مورد وضعیت مالی بسیار نجومی شده است؛ اما حداقل داشتن یک شغل برای ازدواج ضرورت دارد. اگر زن و شوهر تنها با اتکا به پول خانواده وارد زندگی مشترک شوند، صمیمیت و کانون خانواده آنها در خطر خواهد بود. داشتن هنر، تحصیلات و آینده نگری در مورد شرایط اقتصادی آینده شخص و خانواده، از معیارهای تعیین کننده سن ازدواج است.
سن ازدواج را هیچ عاملی جز صلاح دو طرف نباید تعیین کند. اگر زن و شوهر تنها به دلیل مصلحتاندیشیهای خانواده و اقوام تن به ازدواج دهند، اشتباهی تلخ را مرتکب خواهند شد. شخصی که به صلاح دیگران و طبق نظر آنها قصد تشکیل خانواده را دارد، هنوز در سن مناسب ازدواج قرار ندارد.
سن ازدواج از نظر جسمی پس از بلوغ جنسی آغاز میگردد. در این زمان نداهای طبیعت فرد را به تشکیل خانواده و گرفتن همسر فرا میخواند. همانطور که شما هم میدانید، ممکن است بین بلوغ جسمی و ذهنی سالها فاصله وجود داشته باشد. شما نباید به خاطر فشار مسائل جنسی و یا ترس از تنهایی به ازدواج رو بیاورید. این کار تنها خسارتهای جبرانناپذیر روحی و مالی برای شما برجای میگذارد.
آغاز زندگی مشترک همیشه با شیرینی و شادی همراه است. این شادی و خوشبختی با سختیها و مشکلات آینده همراه خواهد بود. اگر شخص دید واقعبینانه درباره مشکلات آینده با همسرش نداشته باشد، حتماً در این راه شکست خواهد خورد. زندگی مشترک با شخص دیگر که هدفها و آرزوها و رویاهای خاص خود را دارد، همیشه سخت خواهد بود. برآمدن از پس این مشکلات تنها با داشتن بصیرت و دانش کافی در مورد زندگی زناشویی میسر خواهد شد.
ازدواج نباید مثال بارز از چاله بیرون آمدن و به چاه سقوط کردن باشد. برخی از افراد که در زندگی شخصی و خانوادگی خود با مشکلاتی مواجه هستند، ازدواج را راه فرار میدانند. باید بدانید که ازدواج در بیشتر موارد این مشکلات را شدت میبخشد و کار را برای شما سخت میکند. پیش از کنار آمدن با مشکلات خانوادگی خود نباید به سراغ ازدواج بروید. یکی از نشانههای سن ازدواج درست همین نکته است؛ فرار هیچ چیز را برای شما راحتتر نمیکند.
انسان موجود پیچیدهای است و عوامل مختلفی بر او و زندگیاش تأثیر میگذارند. به همین دلیل در مورد هیچ چیز نمیتوان به صورت قطعی صحبت کرد. بعضی از نقاط ضعف یا نقاط قوت میتوانند روی سن ازدواج تأثیر بگذارند. زندگی مشترک قبلی، داشتن فرزند، میزان درآمد، جایگاه اجتماعی، شرایط مربوط به والدین، بلوغ، وفاداری و تعریف شخصی درباره زندگی مشترک و عادتهای شخصی عناصری هستند که بر روی رفتار هر شخص و سن ازدواج تأثیر بگذارند. عنوان کردن عددی خاص به عنوان سن مناسب ازدواج اشکالات بسیاری را به همراه دارد. با این وجود بسیاری میپسندند که عددی را به عنوان حکم قطعی در نظر بگیرند. در ادامه این عدد را برای دختران و پسران بررسی میکنیم.
طبق تحقیقات کارشناسان و متخصصان روانشناسی، به طور میانگین 28 سال، سن مناسب ازدواج دختر خانمهاست. زنان به طور معمول تا این سن نسبت به انتخاب همسر خود بینش کافی را یافتهاند و اعتماد به نفس کافی را دارند. آنها تا این زمان وقت داشتهاند که استعدادها و مهارتهای خود در تحصیل و کار و مسائل خانوادگی را کشف کنند. دختران تا سن 28 سالگی به طور معمول میتوانند خصوصیات اخلاقی مورد علاقه خود را شناسایی کنند و از روابط ناموفق خود درس عبرت بگیرند.
طبق تحقیقات کارشناسان و متخصصان روانشناسی، به طور میانگین 32 سن مناسب ازدواج پسران است. آقایان به طور معمول تا این سن در حرفهی خود جایگاه مناسبی کسب کردهاند و میتوانند به جایگاههای بهتر فکر کنند. در سالهای اول اشتغال معمولاً تمرکز زیاد بر روی پیشرفت، امکان ازدواج موفق را برای آقایان فراهم نمیکند. پسران تا این سن از طریق روابط شغلی، اجتماعی و از نظر ارتباطی و عاطفی بسیار رشد میکنند. مسئولیت پذیری بسیاری از آقایان تا این سن به جایگاه درستی میرسد و آنها میتوانند از عهده مدیریت خانواده و تربیت فرزندان بربیایند.
آمار و اطلاعات نشان میدهد که ازدواجهای مابین سن 20 تا 24 سالگی در ایران بسیار موفقیت آمیز بودهاند. طبق همین آمار، بالارفتن سن، ریسک طلاق را در زنان از 6 به 5/22 درصد و در مردان از 6/5 به 32 درصد افزایش میدهد. نیکولاس ولفینگر، محقق جامعه شناس، طبق تجزیه تحلیل دادههای بین سالهای 2006 تا 2010 به نتیجه جالبی دست پیدا کرد. در الگویی که ولفینگر به آن دست یافت، ازدواجهای دهه بیست سالگی نسبت به ازدواجهای دهه سی سالگی از موفقیت بیشتری برخوردار هستند. طبق نتایج این تحقیق، ازدواج در میان سالهای 28 تا 32 سالگی بهترین نتایج را در پی دارد. همچنین ازدواجهای زود هنگام و دیر هنگام نرخ طلاق بالاتری دارند.
ازدواج مانند میوهای است که باید در زمان مناسب چیده شود. عجله در تصمیم گیری و یا موکول کردن وقت آن به آینده دور نتایج بدی به همراه دارد. باز هم باید این نکته را ذکر کرد که همه چیز به شخصیت طرفین ربط دارد و مدیریت رابطه آنها تأثیر زیادی میگذارد. شما برای تصمیم گیری درست درباره این ازدواج میتوانید از کمک مشاوره ازدواج بهره ببرید.
دنیا با سرعت بسیار زیادی در حال تغییر است و فرزندان امروز با نسلهای قبل بسیار متفاوت هستند. آنها به دنیا شکل دیگری نگاه میکنند و تعاریف متفاوت و حتی متضادی با نسلهای قبل درباره زندگی دارند؛ بنابراین اختلاف سنی در ازدواج میتواند مشکلات بسیاری را به همراه بیاورد. طبق نظر کارشناسان زوجها نباید بیش از 7 تا 8 سال با هم اختلاف سنی داشته باشند. این مسئله در ابعاد مختلف زندگی مانند تربیت فرزند، جهان بینی زندگی زناشویی و درک متقابل تأثیر میگذارد. در این زمینه هم استفاده از کمک مشاوران ازدواج بسیار سودمند خواهد بود و به شما دیدگاه درستی میدهد. وقتی که شما دیدی روشن درباره آینده و آنچه انتظارتان را میکشد داشته باشید، هر تصمیم سخت با کمک افراد آگاه و مطلع راحتتر خواهد بود.
سایت بیاتو عروسی به عنوان اولین و بزرگترین مرجع راهنمای معرفی خدمات عروسی در ایران است و شما عروس و دامادهای عزیز را در انتخاب بهترین و مناسبترین خدمات عروسی راهنمایی میکند. بیاتو عروسی با معرفی و راهنمایی بهترین خدمات عروسی شامل تالار عروسی، باغ تالار عروسی، باغ عروسی، موسسه خدمات و تشریفات مجالس عروسی، آتلیه عروس، سالن زیبایی و آرایشگاه عروس، مزون لباس عروس و لباس نامزدی، آرایشگاه داماد، کارت عروسی، مزون سفره عقد و تم عروسی، اجاره ماشین عروس، فروشگاه لباس داماد، گروه موسیقی و دی جی، شیرینی فروشی و گل فروشی در خدمت شما عزیزان قرار دارد. شما با جستوجو در سایت ما میتوانید مناسبترین خدمات مورد نظرتان را پیدا کنید و در وقت و هزینه خود صرفهجویی کنید.