چرا به مشاوره ازدواج نیاز داریم؟

 

برای شروع درست هر کار و قرار گرفتن در مسیر درست، نیاز به یک مربی ماهر است. ازدواج هم از این قضیه مستثنی نیست. قبل از شروع زندگی مشترک باید از قوانین و احتمالات این بازی آگاه باشید. بدون دانستن قوانین ازدواج و برنامه ریزی مناسب برای مشکلات احتمالی نمی‌توانید انتظار زندگی موفقی را داشته باشید. در این مقاله سعی داشته‌ایم تا شما را با دلایلی که ممکن است به مشاوره پیش از ازدواج نیاز پیدا کنید آشنا کنیم پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

 

شناخت طرف مقابل

 

در واقع انتظار شناخت کامل و همه جانبه داشتن از همسر آینده‌ در جلسات مشاوره پیش از ازدواج  می‌تواند امید واهی باشد. شناخت، نیازمند زمان است. شما حتی با زندگی بلند مدت در کنار یک شخص نمی‌توانید بگویید که به شناخت کامل از او رسیده‌اید. جلسات مشاوره، شما را در آشنا شدن با دیدگاه فرد نسبت به قضایا و روش‌های حل مسئله او تا حدودی آشنا می‌کند.

پس صبور باشید و انتظارات بیش از حد از جلسات مشاوره خود نداشته باشید. شما نیاز به یک سری اطلاعات اولیه از طرف مقابلتان برای شروع زندگی‌تان دارید که می‌توانید از طریق این جلسات به آن برسید.

 

روبه رو شدن با چالش‌های زندگی

 

مشکلات و چالش‌های زندگیست که انسان را پخته می‌کند. اگر به دنبال یک زندگی رویایی هستید که هر روز آن رمانتیک و بدون دغدغه باشد، پس باید بگویم راه غلطی را در پیش گرفته‌اید. دعوا، جر و بحث، مشکلات و چالش‌های بین شما و نحوه مواجهه با آن‌هاست که می‌تواند پایه‌های  یک زندگی موفق را بسازد.

در زندگی همه ما مشکلات وجود دارد و این ما هستیم که تعیین می‌کنیم چگونه با آن‌ها رو به رو شویم. مشاوره ازدواج به شما این امکان را می‌دهد که بتوانید از پس چالش‌های احتمالی زندگی مشترکتان بر بیایید. پیش بینی مشکل، شناخت آن و برنامه ریزی برای حلشان، سه مرحله طلایی روبه رویی با چالش‌ها می‌باشد.

 

چالش‌های احتمالی زندگی

 

مشکلات مالی

 

مشکلات اقتصادی ممکن است برای هر شخصی اتفاق بیفتند. کار مشاوره ازدواج آن نیست که به شما ترفندهای مالی آموزش دهد. نقش روانشناسان در این حوزه، چگونگی رویارویی با عواقب مشکلات اقتصادی است. چگونگی رویارویی، قوت قلب دادن و گذر از این مشکل؛ کار روانشناس شما خواهد بود.

 

 

 

باردار نشدن

 

ممکن است بعد از ازدواج تازه متوجه آن شوید که نمی‌توانید بچه دار شوید. خوشبختانه با پیشرفت علم تقریبا هر چیزی ممکن شده. در صورت بروز این اتفاق، مشاوره ازدواج به شما کمک می‌کند که بدانید چگونه با کمک همسرتان برای این پروسه اقدام بفرمایید و بدون نگرانی و شرح این مشکل پیش سایرین روند درمان خود را در پیش بگیرید.

 

فوت عزیزان

 

هر کدام از ما وابسته به دنیا می‌آییم و از اعماق وجودمان به یک سری اتفاقات دل می‌بندیم. عزیزانمان از این دست اتفاقات هستند. مرگ عزیزان می‌تواند اتفاق دردناکی برای همسر و حتی خودتان باشد. در جلسات مشاوره پیش از ازدواج به شما آموزش داده می‌شود که چطور بتوانید در این بازه زمانی رفتار کنید. در این دوران امکان اختلالات روحی و روانی برای همسرتان وجود دارد پس با دانستن اینکه چگونه باید رفتار کرد، شادی زندگی پس از این دوران را برای خود تضمین کنید.

 

مهارت‌های ارتباط با همسر

 

اکثرا از روانشناسان و افراد موفق شنیده‌ایم که آموزش ارتقای هوش هیجانی و مهارت‌های ارتباطی از الزامات کودکی است. مهارت‌های ارتباط با همسر هم لازمه داشتن یک ازدواج موفق می‌باشد. اگر بتوانید به درستی یاد بگیرید که چگونه با همسرتان برخورد کنید و چگونه او را خوشحال کنید، می‌تواند زندگی مشترکتان را به بی عیب و نقص بودن نزدیک کند. شاهزاده بر اسب سپیدی که همه از کودکی به یاد داریم هیچگاه سراغ شما نمی‌آید مگر آنکه خودتان با رفتارهای درست، از شریک زندگی‌تان یک ملکه یا شاهزاده‌ای که در تصورتان هست را بسازید.

 

  1. چگونه از همسر خود تعریف و تمجید کنیم؟
  2. چگونه از همسرمان به درستی قدر دانی کنیم؟
  3. چگونه احساسات خود را به زبان بیاوریم؟
  4. چگونه مسئولیت‌های زندگی را بین خود و همسرمان تقسیم کنیم؟
  5. در جمع چگونه با همسرمان رفتار کنیم؟
  6. چه حرف‌هایی را نباید هنگام صحبت با همسرمان به زبان بیاوریم؟
  7. چگونه با زبان بدن همسرمان آشنا شویم؟
  8. و..

 

این‌ها از موارد مهم مهارت‌های ارتباط با همسر هستند که در جلسات مشاوره ازدواج صحبت خواهد شد.

 

چگونگی حل مشکلات به کمک یکدیگر

 

" چگونه باید با همسر خود دوست باشید؟ "، این بخش از جلسه مشاوره به این مورد اختصاص داده خواهد شد. اینکه شما بتوانید در هر مرحله زندگی کنار همسرتان بایستید و او را تنها رها نکنید، شما را تبدیل به مرد یا زن قصه‌های همسرتان می‌کند. مشاور شما در این بخش سعی دارد که همسرتان را تبدیل به رفیق صمیمی‌تان کند.

برخی  به دلیل درونگرایی ممکن است عادت به حل مشکلاتشان به صورت انفرادی داشته باشند. اگر فردی درون گرا هستید، مشاور شما سعی بر آن خواهد داشت که به شما راه و روش گروهی کار کردن با همسرتان را آموزش دهد.

 

شناخت نیازها و خواسته‌های طرف مقابل

 

طبق آماری که مطالعات نشان داده، این مورد نقطه ضعف بانوان می‌باشد. معمولا زمانی که همسرتان از دست شما عصبی یا ناراحت باشد آن را به زبان نمی‌آورد و انتظار دارد که شما از حالات و رفتارش بفهمید. در صورتی که عدم توجه به جزئیات می‌تواند از نقطه ضعف آقایان باشد. البته این یک آمار کلیست و در رابطه با همه صدق نمی‌کند. در جلسات مشاوره پیش از ازدواج با در نظر گرفتن شخصیت طرفین الگوهایی برای شناخت نیازها و خواسته‌های طرف مقابل به شما داده می‌شود.

سعی در طولانی کردن جلساتتان نداشته باشید. بیان واضح و صادقانه خواسته‌هایتان حلال تمامی این مشکلات است. این را بدانید که طرف مقابل شما علم غیب ندارد. خواسته‌ها، نیازها و ناراحتی‌های خود را با همسرتان در میان بگذارید. مطمئن باشید از هر 10 مورد که بیان می‌شود، پنج مورد آن به احتمال زیاد سو تفاهم است و مابقی هم با صحبت کردن حل شدنی.

خود را زیاد درگیر موارد جزیی جلسات روانشناسی نکنید. کلیات را در نظر بگیرید و مطمئن باشید با تجربه زندگی زیر یک سقف، خودتان استاد شناخت رفتارهای همسرتان خواهید شد و زبان بدن او را رفته رفته یاد می‌گیرید. حالات نگاهش، تن صدایش، توجهش به شما، نوع حرف زدنش؛ تمامی این‌ها پس از مدتی برای شما مانند نوشته‌های یک کتاب زیر ذره بین واضح می‌شود.

 

روش های کنترل و بروز احساست

 

 

آیا احساسات اصلی انسان را می شناسید؟

 

 

  • رضایت
  • شادی
  • ناراحتی
  • عصبانیت
  • کلافگی
  • بی انگیزگی
  • هیجان زدگی

 

 

در جلسات مشاوره ازدواج در رابطه با برخورد با هر یک از احساسات بنیادی همسرتان به شما آموزش داده می‌شود. برای مثال اینکه شما بتوانید در زمان عصبانیت و دعوا خشم خود را کنترل کنید و رفتاری درست از خود نشان دهید. بسیاری از مشکلاتی که در زندگی‌ به وجود می‌آید به علت ندانستن برخورد درست با احساسات مختلف است.

 

در این مقاله سعی شد تا شما زوجین گرامی را با علل نیاز به مشاوره پیش از ازدواج به صورت کلی آشنا کنیم. امید است که این مطالب برایتان مفید واقع شده باشد. با آرزوی داشتن یک زندگی شاد برای شما و همسرتان.