حریم شخصی در ازدواج و به طور کل بحث حریم شخصی مخالفان و طرفداران خاص خود را دارد. بعضی معتقدند که زن و مرد پس از ازدواج به یک روح در دو بدن تبدیل می‌شوند و هیچ خط و مرزی نباید بین آن‌ها وجود داشته باشد. عده‌ای دیگر هم ازدواج را مانند سفری می‌دانند که دو شخص در کنار هم آن را طی می‌کنند شریک همدیگر هستند. لزومی ندارد که این دو نفردر مورد تمام مسائل گذشته و شخصی یکدیگر اطلاعی داشته باشند و فقط صداقت و محبت برای ارتباط آن‌ها کفایت می‌کند.

 مسئله حریم شخصی در طول زمان با تغییر تعریف خانواده، در حال تغییر بوده است. خانواده امروز شرایط خاص خود را دارد و در بسیاری از جهات نمی‌توان آن را با خانواده‌های 50 سال پیش مقایسه کرد. مسائل خصوصی و شخصی این روزها برای مردم جهان اهمیت اساسی دارند و جز اولویت‌های آنان برای یک زندگی سالم به حساب می‌آید.

اگر شما هم در مورد حریم شخصی در خانواده و هنگام ازدواج سؤالاتی دارید و می‌خواهید پاسخ آن را بیابید، در این مقاله  از بیا توعروسی “راهنمای معرفی باغ تالار عروسی“ همراه ما باشید. ما با جمع آوری آخرین تحقیقات کارشناسان سعی کرده‌ایم که روشی درست را برای مدیریت حریم شخصی بین زوجین ارائه دهیم.

حریم شخصی

حریم شخصی - آیا حریم خصوصی در ازدواج یک رویای دروغین است؟

برای ما شرقی‌ها که از روز اول تولد تا آخرین روزی زندگی، همه آدم‌ها به جز خودمان به هر بهانه‌ای برایمان تصمیم می‌گیرند و تعیین و تکلیف می‌کنند، صحبت کردن از حریم خصوصی در ازدواج عجیب به نظر می‌رسد. خانواده‌های ایرانی حالا هرچقدر مدرن هم که باشند، باز هم احترام زیادی برای حریم شخصی اعضای خود قائل نیستند. در جامعه‌ی ما فرد با خانواده و خانواده با فرد معنی می‌یابد و هر تصمیمی برای زندگی باید از فیلتر خانوادگی عبور کند. هیچ‌کس هم نمی‌تواند برای زندگی خودش تصمیمات خارج از عرف خانواده بگیرد.

حتما بخوانید: از کجا بفهمیم عاشق شدیم ؟

با این وجود همه‌ی انسان‌ها حریم شخصی خود را دارند. ما از وقتی که در رحم بودیم، تنها هستیم؛ در بسیاری از مسائل روحی و عاطفی خود نمی‌توانیم شریکی بیابیم و احساس تنها بودن می‌کنیم و روزی تنها زندگی را ترک می‌کنیم. همین تنهایی است که حریم شخصی قبل و بعد از ازدواج را شکل می‌دهد و آن را به مسئله بزرگی تبدیل می‌کند.

از سوی دیگر انسان‌ها امروز مسائل شخصی بیشتری دارند و دوست ندارند در مورد تمام گذشته، احساسات، افکار و رویاهایشان با دیگران صحبت کنند. همیشه مرز باریکی وجود دارد که فرد سعی می‌کند از آن به عنوان حریم شخصی دفاع کند تا به احساس فردیت و یگانه بودنش آسیبی وارد نگردد.

در زندگی مشترک این روزها حریم شخصی در ازدواج اهمیت بسیاری یافته است. تحقق رویایی حفظ حریم شخصی شاید در جامعه‌ی ما سخت به نظر برسد ولی هر کس در زندگی‌اش سعی می‌کند با تلاش و پافشاری خود، از آن حراست کند.

حریم شخصی

حریم شخصی - آیا ازدواج حریم خصوصی ما را به خطر می اندازد؟

بسیاری از جوانان باور دارند که ازدواج سنگی است که به شیشه حریم خصوصی قبل از ازدواج آن‌ها پرتاب ‌می‌شود و همه چیز را خراب می‌کند. آن‌ها در بهترین حالت ممکن، هر کاری را که درست می‌دانستند انجام می‌دادند و نیاز نبود به کسی پاسخ بدهند. ازدواج اما مانند سوار شدن به قایقی است که مقصد آن جزیره خوشبختی است. زن و شوهر در ابتدای این سفر، همه کاره این قایق هستند و تصمیمات آن‌ها ختم به خیر شدن این سفر را تعیین می‌کند. آن‌ها باید در تمام انتخاب‌ها و تصمیمات خود به نفع جمعی هم فکر کنند.

حریم شخصی زن، حریم شخصی شوهر و حریم شخصی خانواده مثلثی را می‌سازد که توجه و رعایت تعادل، همه چیز را عالی نگه می‌دارد. اگر زن و یا شوهر هر کدام هرکاری که دوست دارند را انجام دهند، آینده این قایق چیزی جز غرق شدن نخواهد بود.

ازدواج شاید حریم شخصی شما را محدودتر کند اما مطمئن باشید که در زندگی مشترکتان محدود نخواهید شد. درست است که زن و شوهر بخشی از حریم شخصی خود را با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند ولی شما با رفتار درست می‌توانید علاوه بر حفظ حریم خصوصی بعد از ازدواج، پشتیبان همدیگر باشید.

همچنین بخوانید: چگونه با شوهر خود رفتار کنیم ؟

حریم شخصی

حریم شخصی - چگونه حریم شخصی همدیگر را رعایت کنیم ؟

یک رابطه‌ی خوب تنها بر اساس یک قانون ساده شکل می‌گیرد، قانون فاصله‌. حتماً شما هم داستان آن‌ جوجه ‌تیغی‌ها را شنیده‌اید که در سرمای زمستان دنبال راهی برای گرم شدن می‌گشتند. وقتی این جوجه تیغی‌ها به یکدیگر بسیار نزدیک می‌شدند علاوه بر گرما، باید سوزش زخم تیغ‌های خودشان را هم تحمل می‌کردند. وقتی هم که از یکدیگر فاصله زیادی می‌گرفتند، سرما بر گرما غلبه می‌یافت و به هدف خود نمی‌رسیدند. جوجه‌ تیغی‌های بینوا بعد از بارها شکست توانستند فاصله‌ای را رعایت کنند که نه تیزی تیغ باشد و نه تیزی سرما؛ قانون فاصله‌ در مورد حریم خصوصی ازدواج هم درست همین شکلی است.

اجرا کردن قانون فاصله‌در زندگی مشترک و حریم شخصی یعنی یاد بگیرید که در مورد کدام مسئله شخصی همسرتان دخالت نکنید، به کدام خلق و خوی او احترام بگذارید و در چه زمینه‌هایی باید پا پیش بگذارید و صحبت کنید. اگر شما قبل از ازدواج به حریم خصوصی دیگران احترام بگذارید و در مورد مسائل و حریم شخصی آن‌ها دخالت نکنید، بعد از ازدواج نیز در رابطه با همسر خود حد تعادل را حفظ خواهید کرد.

حریم شخصی - حریم خصوصی در ازدواج باعث افسردگی می شود ؟

برخی از زن و شوهرها با رویایی یکسان وارد زندگی مشترک می‌شوند. برای آن‌ها ازدواج مانند باغی است که آن‌ها باغبان‌های آن هستند و باید از آن نگه داری کنند. این عقیده در بین زوج‌های قدیم بسیار متداول بود اما این روزها کمتر طرفدار دارد. حالا زن و مرد هر کدام رویا و آرزوهای شخصی خود را نیز در کنار رویای مشترکشان دارند و دوست دارند به تحقق پیوستن آن را کنار هم تماشا کنند.

این زوج‌ها اگر درباره آرزوهای شخصی و اهداف خود با یکدیگر صحبت نکنند و حریم شخصی بعد از ازدواج را به خوبی مشخص نکنند، حتماً با مشکل مواجه می‌شوند. در این شرایط یک نفر (در بیشتر موارد خانم‌ها) از اهداف خود به نفع دیگری دست می‌کشد و در این شرایط احساس قربانی بودن به سراغ او می‌آید و احساس می‌کند به خاطر زندگی مشترک ، خود را فدا کرده است.

این افراد معمولاً دچار مشکلاتی مانند ناامیدی، سرد مزاجی جنسی، احساس خشم نسبت به اعضای خانواده، تنفر از همسر، بی‌انگیزه شدن، نامهربانی و ... می‌شوند. اگر می‌خواهید مثل خانواده‌های قدیمی فقط به فکر تولید مثل نباشید و از لذت‌های دیگر زندگی محروم نشوید، حتماً برای حریم شخصی خود احترام قائل شوید و با همسر خود درباره آن صحبت کنید.

همچنین بخوانید: راهکارهای ارتباط برقرار کردن در رابطه عاطفی

 

حریم شخصی - چه زمانی حریم شخصی بعد از ازدواج به خطر افتاده است ؟

اگر یکی از زوجین شخصیت خود را در شخصیت دیگری غرق کند و از واقعیت خودش چیزی باقی نگذارد در واقع این حریم شخصی را رعایت نکرده و در این زمان زنگ‌های خطر به صدا درمیاید. خیلی‌ها این کار را به معنی عشق شدید و دوست داشتن حقیقی می‌دانند اما اصلاً توجیه قابل قبولی نیست. هر انسانی شخصیت خاص خود را دارد، از چیزهایی بدش می‌آید و بعضی چیزها را می‌پسندد، عادات و اخلاقیات خاص خود را دارد و حتماً برای خودش رازهایی نگه داشته است. وقتی شخصی تمام افکار، رفتار، عادات، علایق و تنفرهایش را بر اساس نظرات همسرش بنا می‌کند، یعنی چیزی به نام حریم خصوصی باقی نمانده است.

زن و شوهر به هیچ وجه نباید خود را کامل درگیر یکدیگر کنند؛ آن‌ها باید در عین یکی شدن، تفاوت‌های خود را داشته باشند تا زندگی خوب و متناسب پیش برود. غلبه شخصیتی یکی بر دیگری نشان از مشکلات روحی و روانی دارد و می‌تواند زخم‌های بدی روی زندگی مشترک و حریم شخصی افراد بگذارد.

حریم شخصی

حریم شخصی - چه سؤالاتی را نباید از همسر خود بپرسیم ؟

عشق و دوست داشتن همیشه با نوعی کنجکاوی آغاز می‌گردد. وقتی محبت کسی به قلب شما نفوذ می‌کند دوست دارید درباره تمام زیر و بم زندگی او اطلاعات کسب کنید. در این مواقع شاید نتوانید مرز باریک حریم خصوصی را رعایت کنید و باعث به وجود آمدن مشکلات بزرگ‌تری خواهید شد.

پرسیدن بعضی سؤالاتی که به زندگی خصوصی و حریم شخصی همسرتان مربوط می‌شود، فقط مشکلات جدی‌تری را ایجاد می‌کند. لطفاً از پرسیدن سؤالاتی که دانستن آن‌ها ضرورتی ندارد دست بکشید، زیرا دانستن جواب آن‌ها هیچ فایده‌ای برای زندگی مشترک شما ندارد. گاهی دروغ بین زن و شوهر از همین سؤالات نا مربوط آغاز می‌شود و آتش آن تمام زندگیتان را در بر می‌گیرد.

برای دیدن لیست بهترین سالن‌های زیبایی تهران اینجا کلیک کنید.

حریم شخصی - فرق پنهان کاری و حریم شخصی در ازدواج

تفاوت پنهان کاری و حفظ حریم خصوصی بعد از ازدواج را شخصی بودن یا خانوادگی بودن آن موضوع مشخص می‌کند. بسیاری از مسائل حریم شخصی فرد را مشخص می‌کنند و مستقیماً با هویت او در ارتباط هستند؛ از سوی دیگر بعضی مسائل مستقیماً با امور خانوادگی در ارتباط هستند. این مسائل می‌توانند پیمان ازدواج را تحت الشعاع قرار دهند و نگفتن آن‌ها پنهان کاری به حساب می‌آید. به عنوان مثال میزان درآمد جز مسائلی است که شاید بیرون خانواده کاملاً شخصی باشد ولی نگفتن آن به همسر مصداق بارز پنهان کاری است.

مطمئن باشید که رعایت کردن حریم شخصی طرف مقابل و عدم پنهان کاری مسائل خانوادگی، احترام و دوستی بین زوجین ایجاد می‌کند. زن و شوهر باید به این باور برسند که نگفتن برخی مسائل به دلیل دوست نداشتن نیست و  این حفظ حرمت‌هاست که دوستی را افزایش می‌دهد.

همچنین بخوانید: طلاق عاطفی در زندگی مشترک چیست ؟ راهکارهای رهایی از آن

حریم شخصی - چرا برخی از همسران اعتقادی به حریم شخصی ندارند ؟

قدرت، احساسی است که هرکس را می‌تواند به فساد بکشد. کسی که به دنبال قدرت می‌گردد از به دست آوردن و کنترل دیگران لذت می‌برد. او می‌تواند دیگران را مجبور به انجام کاری کند یا آن‌ها را از انجام کاری باز دارد. قدرت همیشه با سرکشی و زورگویی همراه بوده و می‌تواند هرکسی را از پا درآورد. از سوی دیگر نیاز به قدرت با دانستن رازها نیز ارتباط مستقیمی دارد. قدرت سعی می‌کند حریم شخصی افراد را از بین ببرد و بر تمام جوانب زندگی آن‌ها تسلط داشته باشد.

برخی از همسران هم به این بیماری روحی دچار هستند و نمی‌توانند به حریم شخصی همسر خود احترام بگذارند. آن‌ها توان شنیدن پاسخ منفی را ندارند. این افراد باید یاد بگیرند که ازدواج به معنی در دست گرفتن فرمان زندگی طرف مقابل نیست و سر در آوردن از هر رازی عشق به همسر را نشان نمی‌دهد. شاید کمی صحبت کردن و توضیح دادن این مطلب و یا کمک گرفتن از یک مشاور بتواند این مشکل را کاهش دهد.

حریم شخصی

همچنین بخوانید: اهمیت مشاوره قبل از ازدواج

کلام آخر

خداوند انسان‌ها را با قدرتی بی‌نظیر آفریده است، قدرتی که به آن‌ها امکان متفاوت بودن می‌دهد. این قدرت امکان و فرصت انتخاب کردن است. انتخاب کردن باعث می‌شود شما با دیگران فرق کنید. وقتی همسر خود را انتخاب می‌کنید به دیگران نشان می‌دهید که چگونه فکر می‌کنید و با دوست داشتن شدید خود به دنیا اعلام می‌کنید که انسان خوبی هستید. شما برای مراسم عروسی و زیبایی خود نیاز نیست مانند دیگران فکر کنید و از روی دست آن‌ها کپی کنید. شما همیشه می‌توانید حریم شخصی خودتان را داشته باشید و با انتخاب‌های متفاوت آن را به رخ دیگران بکشید.

بیاتو عروسی

سایت بیاتو عروسی به عنوان اولین و بزرگ‌ترین مرجع راهنمای معرفی خدمات عروسی در ایران به شما عروس و دامادها در انتخاب بهترین و مناسب‌ترین خدمات عروسی کمک می‌کند. شما در بیاتو عروسی می‌توانید بهترین خدمات شامل تالار و باغ تالار، مزون لباس عروس، آتلیه‌های عکاسی، سالن‌های زیبایی و ... را به راحتی پیدا کنید. اگر در حال برنامه ریزی مراسم عروسی خود هستید، روی کمک ما حساب کنید.