ویژگی‌های مشاوره ازدواج خوب

 

اگر تصمیم مراجعه به یک مشاوره ازدواج خوب دارید، پس تا پایان این مقاله همراه ما باشید. بدون تحقیق و مطالعه، مراجعه به یک روانشناس نه تنها نمی‌تواند مطلبی به شما اضافه کند، بلکه احتمال بروز مشکلات جدی‌تر هم وجود دارد. در این بخش سعی داشته‌ایم تا شما را با ویژگی‌های یک روانشناس خوب آشنا کنیم.

 

نظرات مردم

 

معمولا در وهله اول مراجعه به پزشک، خرید یک وسیله، رفتن به یک سفر و رزرو هتل؛ اولین کاری که می‌کنیم پرس و جو است. شما می‌توانید با مراجعه به شبکه‌های اجتماعی روانشناس مد نظر و دیدن نظرات مردم کمی اطلاعات به دست آورید. روش دیگری که هر یک از ما به کار می‌بریم پرس و جو از آشنایان است.

قبل از مراجعه به یک روانشناس اطلاعات کافی در رابطه با آن شخص به دست آورید و از هر منبع موثقی که می‌توانید اطلاعات کسب کنید. اینکه بدون دانش وارد این حوزه حساس شوید، ریسک بسیار بالایی را می‌تواند برای زندگی شما داشته باشد.

 

تخصص و بازه فعالیت روانشناس

 

مطلب دیگه‌ای که باید به آن توجه داشته باشید تخصص مشاور روانشناس است. تخصص روانشناسی که قصد مراجعه به او را دارید حتما در حوزه ازدواج باشد. سال‌های فعالیت او را هم مد نظر قرار دهید. تجربه در هر کاری حرف اول را می‌زند. هرچه تجربه پزشک مد نظرتان بالاتر باشد انتخاب را برای شما آسان‌تر می کند.

 

 اشتیاق به شناخت

 

فردی که به یک حوزه علاقه‌مند باشد، انعکاس آن در  رفتار و گفتارش هم نمایان می‌شود. بر اساس یک قانون نانوشته می‌توان ادعا کرد فردی که به کارش علاقه داشته باشد، می‌تواند تبدیل به آدم موفقی در آن زمینه شود. روانشناسی که به او مراجعه می‌کنید از لحن بیان و طرز رفتارش، حرفه ای بودن یا نبودنش را به نمایش خواهد گذاشت.

اگر او در جلسات ابتدایی سعی در شناخت شما داشته باشد می‌تواند نشانه مثبتی باشد. روانشناس خوب اول سعی در برقراری ارتباط صمیمی با شما را دارد تا بتواند اعتماد را در وهله اول جلب کند. این کار به او کمک می‌کند تا صداقت و صراحت کلام شما در جلسات تضمین گردد. اگر متوجه شدید که به صورت عانی وارد عمق مطالب جلسات شدید، می‌تواند زنگ هشداری را برای شما فعال کرده باشد.

 

شنونده خوبی بودن

 

فردی که قصد توجه به حرف‌های شما را داشته باشد، از نهایت دقت و تمرکزش در گوش دادن به حرف‌های شما استفاده می‌کند. در جلسات ابتدایی باید پرسش و پاسخ‌های زیادی انجام شود. جلسات ابتدایی باید با محوریت شما پیش برود. فردی که مدام میان صحبت‌هایتان می‌آید و صحبتتان کامل نشده سراغ پرسش بعدی می‌رود؛ می‌تواند فرد مبتدی باشد.

 

به روز بودن

 

علم هر روزه در حال پیشرفت کردن است. کشف درمان‌های جدید، خبر از درمان سرطان، نابینایی و.. را از سراسر رسانه‌ها می‌شنویم. روانشناسی، علم شناخت شخصیت و روان آدم، پی بردن به تو در توی ذهن انسان‌، روح و روان فرد را استشمام کردن؛ همگی، این علم را به یکی از حساس‌ترین تخصص‌های دنیا تبدیل کرده است.

من با این قضیه مخالفم که می‌گویند در علم باید فقط از متدهای سنتی استفاده کرد. درست است که آدمیزاد همانیست که صد سال پیش هم بوده و یک سری خصلت‌ها از ما جدایی ناپذیر هستند اما همانطو که تکنولوژی، علم و دنیا در حال تغییر است، آدمیزاد هم با آن تغییر می‌کند. پس هر کس از علم روز عقب باشد، حساب باز کردن روی او به عنوان یک متخصص کار عاقلانه‌ای نخواهد بود.

 

وجدان کاری

 

اگر بخواهم از میان تمامی خصوصیاتی که تا الان ذکر کردم، یکی را به عنوان مهم‌ترین انتخاب کنم، قطعا وجدان کاری است. فردی که وجدان کاری داشته باشد از تمام توان خود در کارش استفاده می‌کند. معمولا هزینه جلسات مشاوره یا به صورت جلسه‌ای محاسبه می‌شوند یا به ازای هر نیم ساعت. به همین علت مشاوران ازدواج به راحتی می‌توانند با طولانی تر کردن جلسات مبالغ قابل توجهی از شما دریافت کنند.

 

توانایی حل مسئله

 

یک پزشک یا روانشناس خوب توانمندی لازم را برای پاسخ به مشکلات شما خواهد داشت. اینکه او بتواند مشکلات احتمالی ازدواج را برای شما بازگو کند و راه حل‌های متعددی برای آن‌ها به شما ارائه دهد، می‌تواند سنجش خوبی برای کیفیت جلسات مشاوره باشد. داشتن راه حل‌های مختلف و کارآمد برای یک مسئله از میزان تخصص و حرفه روانشناس صحبت می‌کند.

 

واقع گرا بودن

 

اینکه بتوانید واقع گرایانه به مسائل نگاه کنید شما را نه تنها در شروع زندگی مشترک بلکه در ادامه و پایداری آن هم کمک می‌کند. روانشناس شما در کنار به روز بودن باید واقع گرا هم باشد. باید بتواند به مشکلاتتان از جهات مختلفی نگاه کند. باید بتواند حرف‌هایش را با دلیل و مدرک و مطالعات انجام شده در سراسر دنیا به شما ثابت کند. روانشناسی ازدواج یک علم پر پیچ و خم است و حرف‌ها باید با دلیل و برهان زده شود. اگر مشاورتان در حرف‌هایش از ذکر منبع یا اشاره به مقالات خارجی و مطالعات روز استفاده کرد، می‌تواند نشان از واقع گرا و به روز بودن او باشد.

 

حس درونی

 

هر فرکانسی که از انرژی شما در محیط ساطح می‌شود، کائنات نیز همان را در پاسخ به ما باز می‌گرداند. حرف من آن است که به حس درونی‌تان اعتماد کنید. احساسات قلبی ما در نگاه اول دلیلی برای دروغ گفتن ندارد. اگر حس خوبی در نگاه اول به پزشک و مطب داشتید، پس می‌تواند نشانه این باشد که به او اعتماد کنید. دفت کنید، بحث من این نیست که صرفا با احساساتتان پیش بروید. بعد از مطالعات و تحقیقات اولیه، احساسات درونی می‌تواند انتخاب درستی باشد.

ما انسان‌ها از توانمندی‌های بسیاری برخوردار هستیم. توانایی‌هایی که شاید حتی به چشم هم دیده نشوند. اصل ما به طبیعت و کائنات باز می‌گردد. پس این را بدانید که طبیعت هم هیچوقت به ما دروغ نخواهد گفت فقط کافیست به ندای قلبتان گوش سپارید. به خود و احساساتتان اعتماد داشته باشید.

"امید است که در این مقاله توانسته باشم به درستی ویژگی‌های یک مشاوره خوب را بازگو کنم. امیدوارم نهایت استفاده را از آن برده باشید".