شاید یکی از مشکلات زوجها عدم ثبات در زندگی زناشویی است؛ شما هم حتما این مشکل را تجربه کردهاید. درست است که دمدمی مزاج بودن مشکلات زیادی را به وجود میآورد ولی آخر راه زندگی مشترک شما نیست. علم پیشرفت کرده و مردم برای مشکلات روحی خود هم به دنبال کمک میگردند؛ اینجاست که روانشناسها و روانکاوها وارد داستان میشوند. این موضوع به قدری مهم است که تصمیم گرفتیم تا در این مقاله از بیاتوعروسی “راهنمای معرفی باغ و تالار عروسی“ راجع به دمدم مزاج بودن زوج ها و راه درمان آن صحبت کنیم.
دمدمی مزاجی اصطلاحی است که حتماً آن را شنیدهاید؛ افراد بی ثبات، نمیتوانند هیجانات خود را کنترل کند و دائم دچار تلاطم درونی میشوند. این اصطلاح به این اشاره دارد افرادی که این ویژگی را دارند، دائم در حال تغییر حال و احوال خود هستند. هرچند این خصوصیات در افراد مختلف به صورتهای متفاوتی بروز میکند. عدم ثبات در تصمیم گیری و برتری خود نسبت به دیگران از ویژگی اصلی دمدمی مزاج بودن است.
برای اینکه به شما بگوییم که چه فردی دمدمی مزاج است، به گفتههای روانشناسان رجوع کردیم. روان شناسها معتقدند که افراد دمدمی، هیچ گونه کنترلی روی رفتار و بروز احساسات خود ندارند. فردی که این ویژگی را دارد سعی میکند خود را به همه ثابت کند که این از کمبود توجه و حمایت آنها نشئت میگیرد. چنین افرادی نظرات خود را نسبت به نظرات بقیه برتر میدانند ولی به خاطر عدم ثبات، نمیتوانند به تنهایی تصمیم بگیرند.
اگر به دنبال بهترین آتلیه عکاسی برای عروسی میگردید، حتما به سایت بیاتو عروسی مراجعه نمایید.
روانشناسی و روانکاوی تفاوتهای زیادی دارند اما به راحتی میتوانند افراد بی ثبات را شناسایی کنند. شما به راحتی نمیتوانید تشخیص دهید که افراد دارای چه نوع مزاجی هستند یا فقط در موقعیتهای مختلف، رفتارهای شخصیتی متفاوتی از خود نشان میدهند. ما به شما پیشنهاد میکنیم که قبل از ازدواج در صورتی که نشانه افراد دمدمی مزاج را در پارتنر خود دیدید، به مشاور، روانشناس و یا روانکاو مراجعه کنید. در ادامه نشانه های این گونه افراد را به شما خواهیم گفت:
یکی از نشانههای افراد دمدمی مزاج که حتماً با آن برخورد داشتهاید، ناتوانی در ثبات شخصیت است. قطعاً با افرادی صحبت کردید و متوجه تغییر رفتارهای لحظهای آنها شدید؛ گاهی اوقات در ملاقات اول گرم میگیرند و پس از گذشت چند ساعت رفتار سردی از خود نشان میدهند. البته این مورد کاملاً بستگی به شرایط دارد ولی وقتی یک فرد در مدت زمان کوتاه چندین بار نوع رفتار و برخوردش را بدون دلیل با شما عوض کرد، شک کنید که او یک فرد دمدمی مزاج است یا نه!
شناسایی اینکه یک فرد جزو افراد دمدم مزاج قرار میگیرد، کار سادهای نیست. یک روانشناس درمانگر با در شناسایی عوامل متعدد، مشکل فرد را تشخیص میدهد. با این حال تصمیمات عجولانه، پشیمانی سریع از تصمیمات، ناتوانی در تصمیم گیری، دخالت دیگران در تمام تصمیمها و ... از نشانههای این افراد بی ثبات است.
این افراد بعضی اوقات تصمیمهای لحظهای میگیرند و به جای بررسی موضوع و یا پیدا کردن راه حل مشکلات، به تصمیمهای احساسی خود تکیه میکنند. مثل این میماند که فردی راجع به موضع ساده، معمولی یا پیچیده تصمیمی میگیرد و خیلی سخت به آن پایبند است اما بعد از گذشت مدتی از تصمیم خود برمیگردد و شما را گیج میکند. این موضوع به شدت در زندگی مشترک شما تأثیر بدی میگذارد پس آن را جدی بگیرید.
خوب فکر کنید و افراد دمدمی مزاج را به یاد آورید که از تغییر ناگهانی آنها شوکه شده باشید. این فرد میتواند دختر بی حجابی باشد که با یک اتفاق چادری میشود و خدا پیغمبر را قبول میکند و بعد از دو سه روز، نهایتاً یک ماه، در پارتی و مهمانی در حال مشروب خوردن و ... دیده میشود. این مثال اکثر توجهها را به خود جلب میکند اما درصد بیشتر افراد دمدمی مزاج را آقایان تشکیل میدهند.
پسر دمدمی مزاج رفتارهای هنجارشکنانه زیادی از خود نشان میدهند؛ روانشناسان میتوانند به راحتی تشخیص دهند که دوست پسر، نامزد و یا همسر شما این رفتار را به چه علت انجام میدهد و یا اینکه منشأ آن دمدمی مزاج بودن اوست.
معمولاً پسرها در سنین مختلف و دلایل غیر منطقی به سراغ کارهای خطرناکی میروند و با جون خود بازی میکنند. شما نمیتوانید صرفاً به خاطر انجام دادن کارهایی مثل مشروب خوردن، مصرف مواد، رانندگی پر خطر و ... به فردی برچسب دمدمی مزاج بودن بزنید؛ این مسئله فراتر از یک حدس و گمان ساده است و پیشنهاد میکنیم برای حل مشکلات زناشویی و زندگی مشترک خود سراغ یک روانشناس بروید.
این مورد که قرار است به شما بگوییم مرزهای باریکی دارد؛ به خاطر اهمیت این موضوع بر سلامت روان حتماً به روانشناس و روانپزشک مراجعه کنید. افراد دمدمی مزاج تمایل زیادی به آسیب زدن به خودشان دارند؛ این آسیب زدن میتواند خودزنی یا خودکشی باشد اما فقط نمایشی است.
افرادی با نداشتن ثبات، تمایل زیادی به جلب توجه دارند و این توجه را با کارهایی مثل آسیب زدن به خود و نشان دادن آن به دیگران نشان میدهند. از آن جایی که بین مازوخیسم، آسیب زدن نمایشی و تمایل به خودکشی مرز باریکی وجود دارد، نمیتوانید آن را به دمدمی مزاج بودن ربط دهید. شاید فرد مقابل شما واقعاً به کمک احتیاج داشته باشد و نادیده گرفتن درخواست کمک او باعث پشیمانی شما شود؛ تا دیر نشده برای رفع این مشکل به مراکز مشاوره تهران مراجعه کنید.
دمدمی مزاج بودن ممکن است باعث اختلال شخصیتی در افراد شود و یکی از نشانههای آن عدم اعتماد به نفس در انجام کارها و تصمیم گیری است. این افراد خود را دست کم میگیرند و به خاطر عدم توانایی ارتباط با دیگران، تصمیم به گوشه گیری و تنهایی میگیرند.
افراد بی ثبات در تصمیم گیری، نمیتوانند احساسات خودشان و دیگران را به راحتی بشناسند و درک کنند. همین موضوع باعث میشود تا نتوانند در کنترل احساسات خود خوب عمل کنند و به خاطر هیجانی رفتار کردن و گاهی منفعل بود، رفتارهای اشتباهی در مواجهه با افراد داشته باشند.
افراد دمدمی مزاج به خاطر رفتارهای هیجانی و تصمیمهای عجولانه، به تصمیمهای خود شک میکنند. دمدمی مزاجها توانایی عمل کردن به تصمیمهای خود را ندارند و منتظر دیگران هستند تا به جای آنها تصمیم بگیرند.
افراد در طول زندگی خود ممکن است برای زندگیشان تصمیمات مختلفی بگیرند و سراغ روابط کوتاه مدت و متعدد بروند. علت این موضوع متفاوت است و کاملاً به شخصیت و گذشته آدمها برمیگردد اما افراد دمدمی مزاج به خاطر اینکه نمیتوانند تصمیم قاطعی بگیرند و زود از آنها پشیمان میشوند، روابط نا سالم و کوتاه مدت دارند. آنها در رابطههای عاشقانه و دوستانه خود مدام به مشکل میخورند و به جای تمرکز روی رابطه سالم، سعی بر پاک کردن صورت مسئله دارند.
نحوه رفتار با آدم های دمدمی مزاج یکی از کارهای سخت دنیاست؛ چراکه آنها هیچ ثباتی در زندگی خود ندارند و مدام در حال تغییر افکار، احساسات، رفتار، تصمیمات، آدمهای اطرافشان و نظرات خود هستند. اگر تصمیم گرفتید وارد این چالش شوید و با چنین فردی چه برای رابطه عاطفی و چه برای دوستی و کار، ارتباط بگیرید بدانید که کار سختی در پیش دارید.
با تمام این حرفها توصیه ما به شما این است که در مرحله اول برای یک رابطه عاطفی روی چنین آدمی حساب باز نکنید و اگر باز هم او را خواستید از مشاور و روانشناس کمک بگیرید؛ چون در معرض خطرات زیادی هستید.
در ادامه چند راهکار برای ارتباط برقرار کردن با آدمهایی که دارای ثبات شخصیتی نیستند، به شما خواهیم گفت:
وقتی میدانید که با چه نوع آدم و شخصیتی طرف هستید، باید قدرت درک خود را بالا ببرید. به جای اینکه او را مجبور کنید تا با شما ارتباط بگیرد و درکتان کند، این شما هستید که باید شرایط او را درک کنید؛ مخصوصاً وقتی که تحت درمان است.
این افراد در درک احساسات خودشان و فرد مقابلشان مشکل دارند و به همین خاطر نمیتوانند نیازهای خود را بفهمند و یا بیان کنند. به جای اینکه به او سخت بگیرید و مشکلش را به رویش بیاورید سعی کنید بیشتر با او ارتباط بگیرید تا بتوانید متوجه نیازهایش شوید. صحبت و انتقال احساسات به شکل درست و صحیح و ... میتواند به رابطه شما کمک کند.
شما باید بتوانید خط قرمزهای مشخصی داشته باشید و به دیگران به خصوص افراد دمدمی مزاج نشان دهید که چه چیزی برای شما قابل قبول نیست. هر اتفاقی که افتاد مرزهای شخصیتی خود را حفظ کنید؛ با این کار از آسیبهای احتمالی دور میمانید.
قبل از این که به رفتار افراد دمدمی مزاج واکنش نشان دهید، اول موقعیت را تحلیل کنید و بعد پاسخ دهید. وقتی شما متوجه شوید که رفتار و صحبتهای طرف مقابلتان چه دلیلی دارد، راحتتر میتوانید واکنش مناسب نشان دهید.
درست است که فرد مقابل شما درگیر مشکلاتی است اما دلیل نمیشود شما از حد خود بگذرید و به او بی احترامی کنید. دروغ گویی و بی احترامی تحت هیچ شرایطی قابل قبول نیست؛ برای همین سعی کنید محترمانه حرف بزنید.
اولین واکنش شما نسبت به چنین افرادی نباید عصبانیت و عجولانه رفتار کردن باشد. سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید و صبور باشید تا درمان روی این شخص جواب دهد. درک کردن شما میتواند کمک بزرگی جهت درمان آدم دمدمی مزاج باشد.
در این دوره و زمانه، درخواست کمک از روانشناس کار سختی نیست. اگر یادتان باشد تا چندین سال پیش رفتن پیش روانشناس فقط برای دیوانهها بود و هر کس نیاز به کمک داشت از ترس اینکه مردم پشت سرش حرف نزنند، به دکتر مراجعه نمیکرد. اما با آگاهی مردم نسبت به این مسائل و اهمیت توجه به سلامت روان انسانها، افراد به قضاوت شدن فکر نمیکنند و با رفتن به مراکز مشاوره و روانشناسی به خود کمک میکنند.
دمدمی مزاجی به عنوان یک ویژگی شخصیتی در زندگی افراد معرفی میشود نه وضعیتی که نیاز به درمان داشته باشد. بلاتکلیفی و تغییر مود در افراد به تنهایی به عنوان اختلال روانی تلقی شود بلکه یک ویژگی طبیعی و گذرا در افراد است.
در صورتی این ویژگی به یک مشکل و یا بیماری تبدیل میشود که افراد دمدمی مزاج به زندگی خود و اطرافیانشان آسیب برسانند. این آدمها در مسائل روزمره خود به مشکل برمیخورند و فقط یک دکتر حرفهای میتواند به او کمک کند. هدف اصلی درمان در این موارد، بهبود کیفیت زندگی، مشاوره و کمک به افراد است.
در این مقاله از مجله بیاتو عروسی سعی کردیم تا شما را با جنبههای مختلف زندگی آدم دمدمی مزاج آشنا کنیم. آنها در ارتباط با انسانها با مشکلات زیادی مواجه هستند اما دلیل نمیشود که رفتار بدی داشته باشید. سعی کنید این افراد را درک کنید و با کمک مشاور و روانشناس به خودتان و شریک زندگیتان کمک کنید.